Saturday, June 30, 2012

Cita-cita tercapai!

Alhamdulilah Ya Allah....
Anis rasa bersyukur sgt2 atas nikmat dan rezeki yg dilimpahkan...
Alhamdulilah cita-cita anis untuk menjadi seorang pensyarah di UiTM termakbul...
Anis sangat2 bersyukur...
Walaupun status sementara tapi itupun sudah mencukupi sebab anis pun belum convo master lg...
So memang advantage dekat anis dapat peluang mengajar eventhough belum officially graduated..
InsyaAllah dh grads nti, anis nak try minta gred untuk master...
Semoga urusan dipermudahkan...


Alhamdulilah,, anis dapat offer mengajar dekat UiTM Kuala Pilah..
Hari rabu pegi mock teaching + interview..
Time tu rasa sgt sempoi sbb panels semua sporting...
And the most important things is they like my teaching style!
Hee...tersipu2 bila kne puji..
Time interview pun ok..soalan xsusah sgt..alhamdulilah...
Then esok pagi around pkul 8.45 pagi camtu dpt called from UiTM mengatakan anis berjaya..
And anis kena lapor diri esoknya (Jumaat) sebab Isnin dah start kelas..
Hoho..nervous + excited perasaan ni..
Lapor diri pun byk kene isi brg..jumpa lecturers..
And anis dh dapat jadual mengajar...
Memang kena mngajar hari2...and kelas semua habis at 7 p.m.
Tapi anis xkisah sebab anis anggap ni sbg pengalaman yg paling berharga...
Hari Isnin nanti baru anis dpt notes and all the lesson plans...
Hope semua berjalan lancar...rasa cam xsabar tapi rasa berdebar sangat2
Hee...hope students anis ok...anyway, it's a good start for me to start a journey on teaching!
Alhamdulilah...

3 comments:

Nurul Hidayah said...

Alhamdulilah.....

hehe...happy sgt2 utk ko anis..hehe..gud luck tau...wat yg tbaik...yg pnting SISTEMATIK...heheh

Man Bucit said...

ngajar pe?

cikcleopatra said...

alhamdulillah..congrats anis!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...